Noen tips:

  • Har du kommet i skade for Ã¥ salte maten for mye, kan
    en skvett øl ofte reparere skaden.
  • Øl kan benyttes som hovedingrediens i supper og sauser men er ogsÃ¥ ypperlig til marinering.
  • Storfekjøtt og vilt marineres gjerne i mørke øltyper.
  • I desserter og søt mat anbefales sødmefylt og fruktig øl.
    En klassiker er bløtkake som dynkes med bokkøl og
    ananassaft. Søtt juleøl passer også godt.
  • Dessertsauser/sirup lages av innkokt bokkøl eller juleøl
    med brunt sukker.
  • I brød passer det med mørke ølsorter. Bruk like deler vann og øl som grunnregel, tilpass etter egen smak.
  • Bruk øl i stedet for buljong i pølsevannet.
  • Øl i vafler og pannekakene, de blir luftige og sprø av en skvett øl.
  • Øl er ogsÃ¥ godt egnet til karamellisering, bytt ut balsamico med øl i salatdressingen og selvsagt er det fint til pensling av kjøtt- og grillretter.
  • I sjokolademousse erstatter du litt av melken med julebokk eller annet fyldig juleøl.