IPA-marinert laksefilet på grillen
Har man gjester på besøk kan man like gjerne ta for seg en hel side med laks. Med IPA-marinaden får man ekstra krydder, kompleksitet og fruktighet, perfekt i kombinasjon med maillard-preget man får fra grillingen.

Ingredienser
- 1 side renset laks
- 1 dl olivenolje
- 1 dl IPA (sitrusdominert amerikansk fungerer utmerket)
- 2 ss honning
- 2 hvitløk
- 1/2 chili
- 1/2 potte koriander
- Salt og pepper
- Ris, potet, agurksalat, ditt favoritt tilbehør til laks
Slik gjør du
Start med å blande sammen alt unntatt laksen i en blender, og kjør til en jevn blanding. Legg fisken i en pose, og hell marinaden i. På den måten blir marinaden i kontakt med hele laksen, og legg den i kjøleskapet i kjøleskapet.
Forvarm grill, og legg laksen på i ca. 20 minutter med lokk på. Den skal ikke røres så lenge den ligger på grillen, og man ser at den er ferdig når laksen flaker seg fint i kantene. Server med ditt favoritttilbehør til laks, måtte det være agurksalat, ris eller lignende.
Ølvalg
Dette er en frisk og fruktig sommerrett, med et lett og krydret preg. Dette er noe man bør tenke på når man velger øl til, der et lyst, friskt øl vil gå godt sammen med maten. Ved å gå for en wit får man både fruktigheten og krydderet, en øl som frisker godt opp med smaksløkene. Et godt alternativ kan også være saison, som tradisjonelt har litt mer bitterhet og dermed håndterer kraftigere og mer fettholdig tilbehør.
Tekst og bilde: Jørn Idar Almaas Kvig ("Jørn Idar med Høyt Skum")