Ølskolen
-
10.03.2020
Servering av øl
Selv det beste øl kan ødelegges av gal temperatur eller glass som er dårlig vasket. Her er noen gode serveringstips!
-
10.03.2020
Ølbrygging
Øl inneholder vanligvis fire hovedingredienser: Vann, malt, humle og gjær. Her er et crash-kurs i bryggekunsten!
-
10.03.2020
Å smake på øl
Når vi skal teste alle de ulike ølene opp mot hverandre, er det om å gjøre å ha tungen rett i munnen. Vi har gjennom de siste årene fått et stort mangfold av øl i Norge.
-
10.03.2020
Hvorfor heter øl øl - og beer og cerveza??
De gamle sumerer kalte sin drikk Bappiro ( som betyr flytende brød) eller forkortet Piro. På latin het det Cervisia, som har blitt til det spanske Cerveza og det portugisiske Cerveja.
-
10.03.2020
Hva er renhetsloven?
Ølbrygging har alltid vært underlagt lover og reguleringer. Allerede Babylonerne hadde strenge straffer som å drukne bryggeren i hans eget øl hvis det var blandet ut med vann.