Ingredienser

  • 1 side renset laks
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl IPA (sitrusdominert amerikansk fungerer utmerket)
  • 2 ss honning
  • 2 hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1/2 potte koriander
  • Salt og pepper
  • Ris, potet, agurksalat, ditt favoritt tilbehør til laks

Slik gjør du

Start med å blande sammen alt unntatt laksen i en blender, og kjør til en jevn blanding. Legg fisken i en pose, og hell marinaden i. På den måten blir marinaden i kontakt med hele laksen, og legg den i kjøleskapet i kjøleskapet.

Forvarm grill, og legg laksen pÃ¥ i ca. 20 minutter med lokk pÃ¥. Den skal ikke røres sÃ¥ lenge den ligger pÃ¥ grillen, og man ser at den er ferdig nÃ¥r laksen flaker seg fint i kantene. Server med ditt favoritttilbehør til laks, mÃ¥tte det være agurksalat, ris eller lignende.

Ølvalg
Dette er en frisk og fruktig sommerrett, med et lett og krydret preg. Dette er noe man bør tenke pÃ¥ nÃ¥r man velger øl til, der et lyst, friskt øl vil gÃ¥ godt sammen med maten. Ved Ã¥ gÃ¥ for en wit fÃ¥r man bÃ¥de fruktigheten og krydderet, en øl som frisker godt opp med smaksløkene. Et godt alternativ kan ogsÃ¥ være saison, som tradisjonelt har litt mer bitterhet og dermed hÃ¥ndterer kraftigere og mer fettholdig tilbehør.

Tekst og bilde: Jørn Idar Almaas Kvig ("Jørn Idar med Høyt Skum")