Hege ønsker å formidle at øl ikke trenger å være så komplisert. Det er jo slik at når gutter og menn blir opptatt av noe, så blir ofte nerdefaktoren ekstremt høy, og det kan virke temmelig ekskluderende på mange kvinner. Den (relativt) nye ølbølgen som har skylt over oss et par tiår har gjort mange jenter interesserte i øl, de både brygger selv og drikker mer øl. Hos mer voksne damer sitter det kanskje litt lenger inne. Dette er nok noe av årsaken til at disse arrangementene har blitt så populære; der det bare er kvinner til stede er terskelen for å stille spørsmål lav. Man våger i større grad å si at man ikke kan så mye, men er nysgjerrig på hva dette med øl egentlig handler om.

På damer og øl-eventene deltar gjerne tre medlemsbryggerier. - Fortrinnsvis med kvinnelige ansatte, men i en mannstung bransje må Hege av og til ha med gutta. Publikum består utelukkende av jenter og damer i alle aldre, og dette gir en helt egen atmosfære. Det tar vanligvis ikke mange minuttene før stemningen står i taket!

PRAKTISK GJENNOMFØRING
Arrangementene legges til en restaurant, cafe eller gastropub, for det det er en del av opplevelsen at det serveres mat, slik at gjestene får smake mat opp mot ølet. Hege forteller om damer i øhistorien, og bryggeriene presenterer sine øl til de ulike rettene. Anekdoter er en del av konseptet, og det er faktisk en del å ta av - ølbrygging har tross alt vært damenes domene siden historiens grålysning. 

DAMER OG ØL I DIN BY?
Kunne du tenke deg å ha et damer og øl-event på ditt hjemsted, send en mail til hege.ramseng@bryggeriforeningen.no