Du er her:

Aktueltsaker

  • 28.10.2016

    Økernhjemmet er Årets Ølhund

    Økernhjemmet i Oslo er kåret til Årets Ølhund 2016 for å ha skapt trivsel, glede og livskvalitet for gamle mennesker i hovedstaden.

  • 27.09.2016

    Sukkerfri brus-sommer

    I august passerte det norske folk en magisk grense: For første gang i norsk brushistorie var over halvparten av brusen vi drakk uten sukker, nærmere bestemt 53 %.

  • 08.09.2016

    Bøker om øl

    Det strømmer på med nye bøker om øl - om damer og øl, om gårdsøl, om smaking, om brygging, om øl og mat... Her er en oversikt over både kommende og eldre utgivelser. Les og bli klok!

  • 11.08.2016

    Vis frem ditt lokale øl på Lokalmat.no

    Nå kan alle som produserer lokalt øl og lokalmat registrere sine produkter på Lokalmat.no og vise dem frem til kjøpere i både dagligvare og HoReCa. Der kan kjøpmenn og kjøkkensjefer over hele Norge søke opp hva som produse...

  • 24.06.2016

    Søtstoffet aspartam – gamle løgner om igjen

    Er søtstoffet som brukes i lettbrus farlig? Det hevder Anne M. Holte i en kronikk i Sunnmørsposten 6. juni. Ja, det er så farlig at Pentagon har klassifisert det som kjemisk våpen! La meg slå fast: Dette er sludder og vås fr...

  • 14.06.2016

    Første gruppe med Diploma Craft Brewers uteksaminert i Norge

    Den Skandinaviske Bryggerhøjskolen i København er drevet av bryggeriforeningene i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Bryggerhøjskolen utdanner bryggmestere og diplombryggere, og mange av bryggerne på norske bryggerier har utd...

  • 11.04.2016

    Ølsalg til mindreårige skal stoppes med mobilspill

    I går lanserte Handelens Ølsalgsråd, Hovedorganisasjonen Virke og Actis, "Ølsalgsskolen", et mobilspill som skal gjøre kassamedarbeidere bevisste på hvor viktig det er å be om legitimasjon. Lanseringen foregikk i Stortinget...

  • 05.07.2017

    Hva er energidrikker?

    Hvor mye koffein og sukker er det i energidrikker? Er de farlige for barn og unge? Kan energidrikker blandes med alkohol? Det finnes mange myter og misforståelser. Her er fakta.

  • 19.02.2016

    Sukkerfrie drikker seiler fram

    Det norske folk får stadig sunnere drikkevaner. I 2015 sank det totale brussalget med 2,4 prosent, mens andelen sukkerfri brus økte med 2,5 prosent. Samtidig drakk vi 5,7 prosent mindre brus med sukker.

  • 05.02.2016

    Solid vekst for småbryggerier

    Norske småskalabryggerier økte sitt ølvolum med 25 prosent i 2015. Samtidig skaper de nye arbeidsplasser over hele landet. En av fem norske bryggeriarbeidsplasser er nå i de nye småbryggeriene.

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no