Du er her:

Aktueltsaker

  • 14.03.2017

    - Ja til innholdsmerking av øl

    EU vil at alkohol skal merkes med ingredienser og næringsinnhold på samme måte som annen mat og drikke. - Forslaget har vår fulle støtte. Folk har krav på å vite hva de putter i munnen, sier direktør Petter Nome i Bryggeri...

  • 09.03.2017

    Konkrete mål for bedre kosthold

    Regjeringen la nylig frem en ny nasjonal handlingsplan for bedre kosthold, hvor intensjonsavtalen for et sunnere kosthold som mat- og drikkenæringen og myndighetene signerte i desember 2016 er sentral.

  • 23.01.2017

    Nøgne Ø hedret i Berlin

    Under åpningsdagen på verdens største mat- og reiselivsmesse Grüne Woche i Berlin forrige uke ble Nøgne Ø tildelt kvalitetsmerket Spesialitet for sitt heilnorske øl " Norsk høst".

  • 10.01.2017

    12 bryggerier representert på Grüne Woche i Berlin

    I 2017 er hele 12 norske bryggerier representert på Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin, som i år arrangeres i tiden 20. til 29. januar. IGW startet i 1926 som en landbruksmesse, men har siden utviklet seg til Europas st...

  • 07.12.2016

    19 prosent mindre sukker fra brus før 2020

    Brus og saftprodusentene i Norge har blitt enige om verdens mest ambisiøse mål for å redusere sukkerinnholdet fra brus, saft og andre søtede drikker: Innen 2020 skal slike drikker ha 19 prosent mindre sukker.

  • 28.10.2016

    Økernhjemmet er Årets Ølhund

    Økernhjemmet i Oslo er kåret til Årets Ølhund 2016 for å ha skapt trivsel, glede og livskvalitet for gamle mennesker i hovedstaden.

  • 27.09.2016

    Sukkerfri brus-sommer

    I august passerte det norske folk en magisk grense: For første gang i norsk brushistorie var over halvparten av brusen vi drakk uten sukker, nærmere bestemt 53 %.

  • 08.09.2016

    Bøker om øl

    Det strømmer på med nye bøker om øl - om damer og øl, om gårdsøl, om smaking, om brygging, om øl og mat... Her er en oversikt over både kommende og eldre utgivelser. Les og bli klok!

  • 11.08.2016

    Vis frem ditt lokale øl på Lokalmat.no

    Nå kan alle som produserer lokalt øl og lokalmat registrere sine produkter på Lokalmat.no og vise dem frem til kjøpere i både dagligvare og HoReCa. Der kan kjøpmenn og kjøkkensjefer over hele Norge søke opp hva som produse...

  • 24.06.2016

    Søtstoffet aspartam – gamle løgner om igjen

    Er søtstoffet som brukes i lettbrus farlig? Det hevder Anne M. Holte i en kronikk i Sunnmørsposten 6. juni. Ja, det er så farlig at Pentagon har klassifisert det som kjemisk våpen! La meg slå fast: Dette er sludder og vås fr...

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no