Du er her:

reins

Reins Kloster

Reins Kloster er Norges første økologiske bryggeri, og det første ølet kom ut i butikker i august 2013. Reins Kloster er opptatt av å bruke kun naturlige ingredienser i ølet.
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 08.01.2018
  • Skriv ut

Reins Kloster øl består av disse ingrediensene: Vann, økologisk malt, økologisk humle og GMO-fri gjær. Rødalgen Chondrus Crispus, som er høstet lokalt på Fosen, er brukt som klaringsmiddel. Denne bidrar også med smaken av umami.

Reins Kloster øl er upasteurisert og ufiltrert. Det kan gi et lite bunnfall i flasken, og bidrar til en rik og sammensatt smaksopplevelse. Rister du flasken litt før du tømmer den, får du det med i glasset.

Reins Kloster ligger i Rissa, en times reise fra Trondheim. Historien forteller at Harald Hårfagre tok gården Rein til odel og eie da han la under seg Trøndelag på 870-tallet. Selve gården er antakelig over tre tusen år gammel. Nonneklosteret på Rein ble grunnlagt på slutten av 1220-tallet og eksisterte i 300 år. I dag er det 10. generasjon Horneman som eier og driver Reins Kloster. I tillegg til øl, produserer de også en fabelaktig god iskrem.

http://reinskloster.no/

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no