Du er her:

Reins Kloster

Reins Kloster er Norges første økologisk bryggeri og det første ølet kom ut i butikk i august 2013. Reins Kloster er opptatt av å bruke kun naturlige ingredienser i ølet.
  • Skrevet av: Petter Nome
  • Dato: 06.01.2015
  • Skriv ut

Bryggeren, Mia Maria Liljeholm, plukker lokale alger som klaringsmiddel i ølet. Reins Kloster økologisk øl finnes i følgene varianter: Porter, IPA, Ale, Hveteøl og Juleøl.

Reins Kloster øl består av disse ingrediensene: Vann, økologisk malt, økologisk humle og GMO-fri gjær. Rødalgen Chondrus Crispus, som er høstet lokalt på Fosen, er brukt som klaringsmiddel. Denne bidrar også med smaken av umami.

Reins Kloster øl er upasteurisert og ufiltrert. Det kan gi et lite bunnfall i flasken, og bidrar til en rik og sammensatt smaksopplevelse. Rister du flasken litt før du tømmer den, får du det med i glasset.
Små smaksvariasjoner kan forekomme mellom ulike brygg. Hvert brygg er på rundt 300 liter.

http://reinskloster.no/

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no