Du er her:

Finse 1223 Microbryggeri

Finsehytta ligg midt mellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Her serverast kortreist mat og øl som er brygga på Finsehytta sitt eige bryggeri av reint og friskt fjellvatten, byggmalt, humleblom og ølgjær.
  • Skrevet av: Petter Nome
  • Dato: 23.08.2011
  • Skriv ut

Til og med bryggeriet er ”kortreist”, det er laga i Hardanger og har kapasitet på ca 600 liter pr. brygg.

Det vert brygga jamt og trutt heile året og ølet er lagra i 1000 liters trykktankar på eige kjølerom.

Det vert brygga 2 slag øl på Finsehytta bryggeri, begge av typen undergjæra lagerøl, som etter utgjæring vert modna ved + 4 grader C i minst ein månad. På denne måten klarnar ølet utan filtrering og beheld alle smaks- og aromastoff.

Alt øl frå Finsehytta sitt mikrobryggeri finn du HER så snart Helsedirektoratet tillet det.

Les meir på heimesida: www.turistforeningen.no/finsehytta/

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no