Du er her:

GD
Foto: Gudbrandsdølen Dagningen

Doblougs Bryggeri

Noen vil kanskje hevde at bryggerihistorien til Doblougs starter allerede i 1837, men det vil være å dra det litt langt, selv om Peer Gynt sikkert hadde gått god for en slik tolkning av historien. Historien til Doblougs bryggeri starter i 2013 da entusiaster gikk sammen og startet Laagen Bryggeri AS, i kjelleren på Dale Gudbrands-gard på Hundorp i Gudbrandsdalen.
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 06.09.2017
  • Skriv ut

Chr. Mikkel Dobloug kjøpte seg inn i driften i 2017 og tok over som majoritetsaksjonær, samtidig som driften bla lagt om fra å være hobbypreget til mer profesjonelt.  I dag driftes bryggeriet fra egne lokaler i Arsenalveien på Frya i Ringebu kommune i et nytt og moderne bygg som har god kapasitet.

Bryggeriet har en årlig kapasitet på 220.000 liter, med mulighet til å utvide til 400.000 liter. Dagens bryggerimester er Martin Farstad Borg som har lang erfaring fra brygging. 

Doblougs bryggeri tar jobben med å ta vare på håndverkstradisjoner innen brygging av øl, ølkultur og historie på alvor og de skal brygge naturlig, ufiltrert  og potent øl som gir gode opplevelser.  For å sette et dølsk særpreg på ølet benytter de av og til råvarer og krydderier i bryggingen som kommer fra Gudbrandsdalen. Her kan nevnes einer, krekling, diverse bær og sevje fra tresorter typisk i dalen.

Doblougs bryggeri ligger i hjertet av Gudbrandsdalen i et frodig dalføre med en mangslungen, rik og fargesprakende historie. Mang en ferdamann har reist igjennom dalen og gjestet seg på gårder og herberge, spist og drukket godt eller mindre godt brygg imens gode historier og sladder har vært fortalt.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no