Du er her:

amundsen

Amundsen Bryggeri

Amundsen Bryggeri er i ferd med å mangedoble produksjonen av håndverksøl i tiden som kommer. Produksjonen som til dags dato har ligget på rundt 200 000 liter i året vil nå mangedobles og fremover være nærmere 1 million liter i året.
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 21.05.2012
  • Skriv ut

Amundsen Bryggeri AS er Oslos største håndverksbryggeri og med en produksjon på 200 000 liter oppnådde de en vekst på 45 % i 2015. Det gjør bryggeriet til landets 11. største mikrobryggeri basert på antall solgte liter i fjor. For å dekke den økte etterspørselen har eieren, Akershus Kafedrift, kjøpt eiendommen Bjørnerudveien 14. Bygget skal bli et nytt bryggeri, og vil stå for en stor del av produksjonen til Amundsen Bryggeri AS i årene som kommer. 

Dagens produksjon foregår hovedsak på Amundsen Bryggeri & Spiseri og Amundsen Bryggeri i Nydalen. Daglig leder Geoffrey Jansen van Vuuren ser frem til å utvide produksjonen med det nye lokalet på 3500 m2. Det er investert i nytt utstyr fra BrauKon i Tyskland og en boks tappelinje fra Eurostar i Italia. Investeringen er på over 16 millioner NOK og total produksjonsmengde for Amundsen Bryggeri vil da ligge på inntil 1 million liter per. år.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no