Du er her:

Bøker om øl

  • 11.01.2017

    Damer og øl

    Hilde Hummelvoll, Ingunn Larsen og Inger Lise Uhlen, 2016: Gutta kastet seg først på da ølrevolusjonen traff landet. Men nå har stadig flere jenter også fått sansen for alle de nye, fristende øltypene som dukker opp i hylle...

  • 11.01.2017

    Gårdsøl - det norske ølet

    Lars Marius Garshol, 2016: Det opprinnelige norske ølet var det som ble brygget på gårdene i den tiden det var lovpålagt å brygge sterkøl. Og til alle ølentusiasters store glede – fortsatt brygges det øl på tradisjonelt...

  • 11.01.2017

    Ølguiden

    Knut Albert Solem, 2016: Ølguiden er en genial liten bok for norske ølhunder. Her finner man nemlig en komplett oversikt over alt øl som er i kommersiell distribusjon i Norge; både butikk- og sterkøl.

  • 11.01.2017

    Den norske ølboka - et guide til norske øl og bryggerier

    Jørn Idar Almås Kvig, 2016: Den norske ølboka tar for seg den spennende historien til over 70 norske bryggerier og mer enn 400 øl.

  • 08.09.2016

    Brygg mer øl!

    Colin Eick, Ingrid E. Skistad og Jostein Sæthre, 2016: Ny og flott bok i samme serie som bestselgeren Ølbrygging fra hånd til munn, som har solgt over 30 000 eksemplarer.

  • 08.09.2016

    Ølsmaking - finn dine favorittøl

    Gustav Foseid, 2015: Vil du bli en ølkjenner? Eller lære deg forskjellen på godt og dårlig øl? I denne boka blir du kjent med de viktigste øltypene. Du får en innføring i ulike smaker i øl, regionale bryggetradisjoner og ...

  • 11.04.2016

    Mat for berser, stuter og kølkjørersker - mat til øl og øl i mat, oppskrifter med Rørospreg

    Jørgen Langeng, Lars-Eric Granqvist, Mikael Forselius og Per Ole Græsli, 2016: De fire kokkene og ølbryggerne som deler oppskriftene i boka er hverken berser, stuter eller kølkjørersker. Men de er lidenskapelig opptatt av å ...

  • 26.11.2015

    Øl- og matboka: en guide til til øl og mat

    Jørn Idar Almås Kvig, 2015: En guide til øl og mat er en inspirerende og unik bok, proppfull av oppskrifter og tips til både klassikere og retter med en ny tvist.

  • 26.11.2015

    Øl, vin og mat. Perfekte kombinasjoner til tradisjonsmat

    Gustav Jørgensen og Geir Salvesen, 2015: Den første boken som likestiller øl og vin. Ølekspert Gustav Jørgensen og vinekspert Geir Salvesen gir sine beste anbefalinger til tradisjonsretter. Med oppskrifter.

  • 08.09.2014

    Øl & mat - hånd i hånd

    Colin Eick og Thomas Horne, 2014: Ny bok fra forfatterne av bestselgeren "Ølbrygging fra hånd til munn". Det finnes et øl til enhver anledning. Og god mat til ethvert øl.

  • 08.09.2014

    Den norske ølrevolusjonen.

    Hugo Ivan Hatland , Gahr Smith-Gahrsen og Skjalg Ekeland, 2014: I denne boka forteller Hugo Ivan Hatland de spennende historiene om ni utvalgte norske bryggerier: Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Ringnes, Hansa, Voss Bryggeri, Lervig A...

  • 08.09.2014

    Ølboka - en guide til øl i Skandinavia

    Jørn Idar Almås Kvig, 2014: Ølboka er den inspirerende og unike historien om øl og bryggerier i Norge, Sverige og Danmark. I denne praktboken finner du over 100 bryggerier, som alle lager gode og spennende øl.

  • 08.09.2014

    Skummende lidenskap - fem stabeiser og deres øl

    Gustav Jørgensen, 2013: Fem bryggere. Fem bryggerier. Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Ægir, Kinn og Lervig. En bok om lidenskap, personlighet og øl.

  • 08.09.2014

    Håndbok i ølbrygging

    Gustav Foseid, 2013: Gustav Foseid ble norgesmester i klassen lys ale i NM i hjemmebrygging i 2011. I denne boka viser han deg hvordan du kan lage det beste ølet selv.

  • 13.11.2013

    Verdens klassiske øltyper

    Gustav Jørgensen, 2009: Øl er mer enn pils -noe denne boken ettertrykkelig understreker, med beskrivelser av et 40-talls forskjellige hovedtyper øl fra hele verden. Forfatteren og ølkjenneren Gustav Jørgensen tar oss i "Verde...

  • 13.11.2013

    Den nye store ølboka

    Tim Webb; Stephen Beaumont, 2013: Vin passer bra til middag og god whisky gjerne til en god bok, mens øl synes alltid å passe bedre til selve livet.

  • 08.09.2014

    Espens ølsafari - de beste ølturene og den beste ølmaten

    Espen Smith;Niklas Lello (Illustratør), 2013: Espens ølsafari er en bok om øl, mat og reise. Det er en opplevelsesbok. Espen tar deg med til noen av de mest populære reisemålene for nordmenn flest, gir tips om bryggerier og p...

  • 08.09.2014

    Øl-brygging. Fra hånd til munn

    Thomas Horne; Colin Eick; Eivind Stoud Platou (Illustratør) ; m.fl. 2013: Dette er boka for alle som har et lidenskapelig forhold til øl. Enten du drømmer om å brygge det perfekte ølet eller ønsker å bli en bedre ølkjenner...

  • 01.09.2010

    Den første slurken med øl

    Philippe Delerm; Ragnar Hovland (Oversetter), 2010: Dette er ei bok om livskunst. Det handlar om å nyte dei små gledene som livet byr på, og om å leve her og no, men også å hugse dei sterke sanseopplevingane vi hadde som bar...

  • 04.06.2010

    Ølboka - all verdens øl

    Espen Smith; Tim Hampson (Redaktør) ; Irene Inman Tjørve (Oversetter), 2009: Øl - en drikk å smake på, nyte, snakke om og reise for. Bli kjent med variasjonsrikdommen og de nye trendene!

  • 04.06.2010

    Tøff mat

    Jan Vardøen, 2009: God mat og drikke i godt selskap er resepten på lykke, og det er noe vi alle er på jakt etter. Jan Vardøens nye bok tar for seg to av livets største fornøyelser, nemlig pølser og øl.

  • 02.06.2010

    Den komplette guiden til norsk øl

    Hylje Mortensen; Vidar Johnsen, 2009: En skål for det beste ølet i verden - de gyldne dråpene fra norske bryggerier! Norske ølkjenneres favorittbok. Den komplette guiden til norsk øl og ølhistorie.

  • 02.06.2010

    Øl med kniv & gaffel

    Sigrid Strætkvern; Isidor Åstrøm (Illustratør), 2009: Denne boken er en guide til øl og mat. Forfatter Sigrid Strætkvern er lidenskapelig opptatt av øl, som hun har jobbet med i over 20 år.

  • 02.06.2010

    B is for beer

    Tom Robbins, 2009: Denne boken er skrevet som en barnebok, og hovedpersonen er 6 år gamle Gracie Perkel som lurer på hva øl egentlig er.

  • 02.06.2010

    Drikkeskikker

    Astri Riddervold, 2009: Har vi en drikkekultur i Norge? Ja, i høyeste grad, mener forfatteren, og forteller i denne boken om nordmenns drikkevaner og tradisjoner gjennom tusen år.

  • 02.06.2010

    Alkoholens historie - fra rennestein til kongens bord

    Tor Bruun; Wilfred Hildonen (Illustratør), 2009: Boka beskriver alkoholens historie i Norge.

  • 02.06.2010

    Øl fra hele verden

    David Kenning; Robert Jackson; Eirik Myhr (Oversetter), 2009: Boken presenterer over 350 av verdens ølmerker og ølprodusenter.

  • 02.06.2010

    Pølser og øl

    Helge Hagen; Kjell S. Stenmarch (Illustratør), 2007: Boka viser hvordan pølser og øl kan lages og har vært laget i den hjemlige husholdning.

  • 04.06.2010

    100 gode puber i London

    Evy Hvidsten; Erik Gabrielsen, 2002: En pint smaker om mulig enda bedre når du kjenner litt til pubens tradisjoner, enten det gjelder det spesielle ølet eller det egenartede interiøret.

  • 02.06.2010

    Moderne hjemmebrygging

    Lars Bjørnstad; Espen A. Haavardsholm, 2001: Moderne hjemmebrygging er den første boken på norsk om dette emnet, og forteller deg alt du trenger å vite for å lykkes med hjemmebrygging av øl.

  • 02.06.2010

    Berus eder!

    Odd Børretzen, 1999: Dette er ei bok om alkohol, om bruken av alkohol og synet på bruken av alkohol, særlig i Norge.

  • 02.06.2010

    Den store ølboken

    Michael Jackson, 1991: Med ny tekst, reviderte kart og mer enn hundre nye bilder beskriver forfatteren øl og setter store og små ølmerker inn i sin rette sammenheng.

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no