Du er her:

Ol og mat

Øl & mat - hånd i hånd

Colin Eick og Thomas Horne, 2014: Ny bok fra forfatterne av bestselgeren "Ølbrygging fra hånd til munn". Det finnes et øl til enhver anledning. Og god mat til ethvert øl.
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 08.09.2014
  • Skriv ut

Enten du foretrekker øl som er leskende, bittert, søtt eller mørkt finnes det matretter som smaker utsøkt ved siden av, og som får ølet ditt til å smake enda bedre. Og den tiden er over da vin var obligatorisk følge til festmaten – øl og mat er perfekt å servere til absolutt alle anledninger.

Denne boka presenterer de 27 vanligste øltypene og gir forslag til matretter som passer til hvert øl. Øltypene beskrives inngående med hensyn til smak og farge. Til hvert øl gir forfatterne et utvalg matforslag og presenterer oppskrifter. Her er kjente følgesvenner som pils og taco og klassikere som belgisk wit og moules frites, bitter og fish and chips, men også originale kombinasjoner som IPA og gulrotkake, porter og sjokoladekjeks og festmat som belgisk trippel og helstekt gårdskylling. Enten øl og mat serveres til fredagskos eller som selskapsmat til mange, gir denne boka inspirasjon og oppskrifter. Alle instruksjoner er enkle å følge, og boka har flere registre som gjør det mulig å finne fram til ditt eget favorittøl og din egen favorittmat.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no