Du er her:

bryggeriet
Stig Lundh og Pål Pettersen i Nøisom

Nøisom nominert til MENYs Matskattstipend 2017

Nøisom i Fredrikstad er en av 10 kandidater som MENY-Lauget har nominert til årets stipend. Det å bli nominert betyr at bryggeriet er rangert i toppsjiktet av norske lokalmat(- og drikke)produsenter, men det er også en bekreftelse på at norsk øl har en selvfølgelig plass på bordet som tilbehør til norsk mat. Øl er kultur!
  • Skrevet av: Hege Ramseng
  • Dato: 21.06.2017
  • Skriv ut

Prisen deles ut årlig, til en lokalmatprodusent med unike kvalitetsprodukter som med stipendet vil kunne tilby nye produkter, øke produksjonen eller realisere innovasjonsprosjekter. 

MENYs mål med prisen er å fremme norsk lokalmat til glede både for kundene og for små og store engasjerte produsenter over hele landet. 

Vinnerstipendet er på NOK 500 000,-. I tillegg kan juryen dele ut mindre beløp til andre nominerte produsenter knyttet til konkrete prosjekter, begrenset oppad til totalt NOK 250 000,-

I 2015 gikk prisen til Prima Jæren for deres arbeid med å heve kvaliteten på norsk rødt kjøtt. I 2016 gikk prisen til Skjærgaarden Gartneri til støtte av etablering av et biokullanlegg for jordforbedring. I tillegg vant Bjertnæs og Hoel 2. premie og Eiker Gårdsysteri 3. premie, med tilhørende stipend. 

En bredt sammensatt jury vil plukke ut vinneren i løpet av august. Vinneren annonseres den 22. september i forbindelse med Matstreif.

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no