Du er her:

Irske sjokolademuffins

Mørke sjokolademuffins med mørkt øl

Ingredienser

3 dl mel

0,5 dl kakao

1,7 dl sukker

1 teskje bakepulver

85 gram smør

½ teskje vanilje-essens

2 egg

175 ml Guinness eller annen irsk stout

 

Glasur

170 gram smør

340 gram melis

Fremgangsmåte:

Visp smør og sukker, og bland inn de tørre ingrediensene. Tilsett egg, stout og vanilje-essens - rør dette sakte sammen til en masse. Ikke rør for mye da blir muffinsen seig.

 

Røren fordeles i 12 muffinsformer. Stekes i ovn på 170 C i 15-20 minutter.

 

For glasuren visper du sammen smør og melis til det er mykt og kremet. Når muffinsene er avkjølt, kan glasuren smøres på og de irske sjokolademuffinsene er klare til servering.

Øloppskrifter med Stout øltyper

Norske bryggerier

Se oversikt over norske bryggerier. Klikk her

Ølskolen

Lær mer om øl.
Klikk her

Bryggeri- og drikkevareforeningen | Næringslivets Hus | Middelthunsgate 27 | Majorstuen | Oslo | info@drikkeglede.no